Mushroom Italian Coffee
Hot Selling Item

Mushroom Italian Coffee


Mushroom Italian Coffee
CP: RM60 / pack
16 pack kecil x 20 g

BIOGRAFI BIJI KOPI ARABICA

Kopi Arabica juga dikenali sebagai kopi "buah-buahan kecil" (nama saintifik: Coffea arabica). Oleh kerana pokok kopi Arabica hanya boleh tumbuh pada ketinggian 900 m hingga 2000 m di atas paras laut, ia turut dikenali sebagai "kacang gunung". Biji kopi Arabica mengandungi asid klorogenik yang mempunyai fungsi anti-pengoksidaan. Harga kopi Arabica ini tinggi kerana cara penanaman biji kopi Arabica yang sukar serta keperluan penjagaan secara manual yang sangat teliti. Kopi-kopi terkenal seperti Kona coffee, Jamaican Blue Mountains dan Yemen Mocha adalah contoh-contoh biji kopi Arabica.

Biji kopi Arabica juga dikenali sebagai "kopi ringan" kerana ia mempunyai kandungan kafein yang rendah (hanya separuh daripada biji kopi Robusta). Biji kopi Arabica mempunyai dua kali ganda kandungan gula berbanding biji kopi Robusta. Kandungan lemaknya pula adalah 60% lebih tinggi daripada biji kopi Robusta manakala kandungan minyak kopinya pula adalah sederhana.

Apakah Ciri-ciri Khas Mushroom Italian Coffee ?

Ciri yang paling unik Mushroom Italian Coffee ialah ia telah ditambah dengan beta-glukan yang diekstrak daripada 15 jenis cendawan termasuk Ganoderma lucidum, Agaricus blazer murril, Cordyceps sinensis, Clavulina cristata, Marine algae polysaccharides dan sebagainya.

Beta-glukan mempunyai struktur unik (1,3; 1,6 yang menyasarkan sistem imun manusia. Beta-glukan mempunyai kesan ke atas badan serta impak terapeutik yang hebat yang berupaya mengu rangkan risiko penyakit-penyakit kronik.

Secawan Mushroom Italian Coffee yang ditambah dengan beta-glukan bukan sahaja lazat tetapi juga berkesan untuk meningkatkan fungsi imun badan demi penjagaan yang lengkap.

Manfaat Kesihatan dan Fungsi

✔ Memperbaiki sistem pencernaan dan persekitaran usus kita

✔ Menggalakkan proses penyerapan nutrien oleh sel-sel badan

✔ Mengaktifkan kecergasan selular

✔ Meneutralkan radikal bebas yang berlebihan