V-YES

V-yes mengandungi campuran unik ekstrak sekam kacang hitam dan ekstrak xeaxantin, ekstrak buah bilberi serta vitamin C di antara yang paling utama.

FloraGLO Lutein merupakan campuran lutein yang berasal daripada sumber tumbuhan dengan zeaxanthin. Ini ialah karatenoid yang boleh dijumpai dalam kepekatan tinggi di dalam makular - suatu kawasan kecil pada retina mata yang bertanggungjawab untuk penglihatan utama. Ianya penting untuk meningkatkan penglihatan orang-orang yang mengalami masalah astimatisma, presbiopia, miopia, kekeringan mata dan katarak.

 


Campuran minuman botani blackcurrant dengan Lutein
CP: RM350 / kotak
30 sachets x 3 gram

Bahan ramuan dan kebaikan

✤ Ekstrak sekam kacang hitam
Membantu melegakan tekanan mata dan menghindari kemerosotan penglihatan.

✤ Ekstrak lutein
Mengurangkan risiko masalah penglihatan yang disebabkan oleh usia. Ia satu-satunya karotenoid yang wujud pada lensa mata. Ia berupaya melindungi mata daripada kerosakan yang disebabkan oleh cahaya UV serta radikal bebas.

✤ Ekstrak bilberi
Menambah sensitiviti mata terhadap cahaya serta meningkatkan daya penglihatan waktu malam.

✤ Ekstrak zeaxanthin
Membaiki keadaan pigmentosa retinitis, mengurangkan aberasi kromatik dan melindungi mata daripada kerosakan pengoksidaan.

✤ Vitamin C
Mengurangkan risiko pembentukan katarak, melambatkan proses penuaan tisu mata serta meningkatkan kadar penyembuhan luka.